Duurzaam printen, hoe pakt u dat aan? Volg onze adviezen!

Duurzaam printen, begint bij uzelf…

U kunt zelf duurzaam en milieubewust printen. Maak een klein verschil door onze adviezen te volgen, dan print u niet alleen duurzamer maar het scheelt ook nog eens in uw portemonnee. Uiteraard kunt u als organisatie een groot verschil maken. Zo hergebruiken wij bijv. onze verpakkingen! Voor meer tips... lees verder.

UwCartridgeWinkel.nl hergebruiken van dozen

CO2 uitstoot en verduurzamen

Inkt op? Bestel voordelig uw cartridges of toners!

Uw voordelen!

Duurzaam printen. Maak zelf een klein verschil…

Tegenwoordig is het de bedoeling dat we duurzamer gaan leven zodat in de toekomst onze kwaliteit van leven niet achteruitgaat. Op alle vlakken zouden we onze ‘ecologische voetafdruk’ wat moeten verkleinen.
Ik hoor u al denken: ‘Leuk al die duurzame iniatieven maar nu kan ik niet eens meer onbezorgd printen…’. Toch kunt u gemakkelijk met enkele simpele aanpassingen duurzamer printen! Dit artikel is tot stand gekomen omdat wij ook vaak de vraag krijgen: Hoe print ik duurzamer? Een snel antwoord daarop: Gebruik FSC (of met een ander keurmerk) papier om te printen. Print dubbelzijdig, gebruik een eco-font, print alleen in zwart en print alleen als het noodzakelijk is. Volg de overige adviezen om duurzamer te printen het scheelt ook nog eens in uw portemonnee…

Volg onderstaande adviezen om duurzamer te printen:Advies 1:
Duurzaam printen: print alleen als het echt nodig is en print in zwart of grijstinten.

Om 100% duurzaam te printen is het het beste om nooit meer te printen. Maar soms is het gewoon nodig om toch even een printje te maken. U kunt kiezen voor ‘concept’ of ‘mindere kwaliteit’, dan print u met minder inkt. Vaak bespaart u met deze printerinstelling al 50% op uw printkosten.
U kunt ook aangeven om in grijstinten te printen, dit scheelt enorm in de kosten.

Interesse in meer bespaartips?

Om nog meer te besparen op uw printkosten... volg dan onze 9 bespaartips. In dit blog duiken we dieper in de materie 'besparen op uw printkosten':
9 tips om te besparen op uw printkosten!

Advies 2:
Kies voor een duurzame printer

Als u kiest voor een duurzame printer dan kunt u het beste een printer kopen met een stand-by functie, de printer gaat dan automatisch in slaapstand. Gaat u weer printen dan springt de printer weer aan. Sommige printers hebben een ‘bespaar’ functie en gaan helemaal uit. Dit is gewoonweg het beste. Als een printer aanstaat dan blijft het een sluipverbruiker.
Kies ook voor een all-in-one printer. Dit zijn milieuvriendelijke printers die kunnen scannen, kopiëren én printen. Koopt u elk apparaat apart dan heeft u 3 apparaten die elk van elkaar stroom verbruiken.Welke printer is zuinig met inkt?

Als u een nieuwe printer gaat kopen dan kunt u ook letten op de verbruikskosten per pagina. Sommige printers verbruiken meer inkt of toner per print dan andere. Daarnaast kunt u vooraf kijken wat de kosten zijn van de inktcartridges of toners die in uw printer passen. Over het algemeen is toner goedkoper dan inkt maar dan moet u wel meer prints maken wil het interessant zijn om een laserprinter te kopen.

Een printer die goedkoop is gaat niet altijd zuinig met inkt om maar bij een duurdere printer bespaart u op de verbruikskosten. U kunt voor uzelf bepalen of u veel (dagelijks) of weinig gaat printen, op basis daarvan kunt u een goedkope of duurdere printer aanschaffen.In welke printer passen goedkope inktcartridges?

Wilt u graag een printer waarvan de inkt of toner voordelig zijn? Dan komt u vaak uit bij huismerk inkt of toner. Met onze huismerk inkt en toner kunt u besparen op de verbruikskosten tot wel 80%.

Wilt u een inkjetprinter kopen waarvan de inktcartridges voordelig zijn?
Kijk dan eens naar de volgende Canon PIXMA serie:

 • Canon PIXMA TS8100
 • Canon PIXMA TS8150
 • Canon PIXMA TS8151
 • Canon PIXMA TS8152
 • Canon PIXMA TS8200
 • Canon PIXMA TS8250
 • Canon PIXMA TS8251
 • Canon PIXMA TS8252
 • Canon PIXMA TS8300
 • Canon PIXMA TS8350
 • Canon PIXMA TS9100
 • Canon PIXMA TS9150
 • Canon PIXMA TS9155


Voor deze Pixma reeks verkopen wij onze huismerk Canon PGI-580 cartridges. Door de Canon PGI-580 multipack te bestellen bespaart u op uw printkosten. U ontvangt dan alle kleuren als complete bundel, dit is goedkoper dan alle cartridges los te bestellen.
Bekijk hier de Canon PGI-580 cartridges.In welke printer passen goedkope toners?

Wilt u een laserprinter kopen waarvan de toners voordelig zijn?
Kijk dan eens naar de onderstaande Brother printers:

 • Brother DCP-9015 CDW
 • Brother DCP-9020 CDW
 • Brother HL-3140 CW
 • Brother HL-3150 CDW
 • Brother HL-3170 CDW
 • Brother MFC-9130 CW
 • Brother MFC-9140 CDN
 • Brother MFC-9330 CDW
 • Brother MFC-9340 CDW


Voor deze Brother reeks verkopen wij onze huismerk Brother TN-241 toners. Door de Brother TN-241 multipack te bestellen bespaart u op uw printkosten. U ontvangt dan alle kleuren als complete bundel, dit is goedkoper dan alle toners los te bestellen.
Bekijk hier de TN-241 toners.Advies 3:
Kies voor duurzaam printpapier

Niet elk printpapier is duurzaam. Kies voor gerecycled papier of papier met een keurmerk. Gelukkig wordt het aanbod in duurzaam papier steeds groter en de kwaliteit is echt top!

Er wordt vaak onterecht gedacht dat duurzaam papier ook duurder is. Maar dat is niet altijd waar, er is genoeg duurzaam papier dat net zo scherp is geprijsd als papier zonder een keurmerk.
Daarnaast wilt u toch ook bewust een positieve bijdrage leveren aan het milieu, ongeacht papier iets duurder is?

In ons assortiment verkopen wij Double A paper. Dit papier is gecertificeerd met het FSC keurmerk. Het FSC keurmerk staat garant voor de bescherming van de wereldwijde bossen. Bij het produceren van Double A paper worden geen bossen vernietigd of beschadigd. Zo kunt u er zeker van zijn dat u duurzaam papier koopt.
Bestel hier uw duurzame papier: Double A paperAdvies 4:
Inleveren cartridges en toners

Uw cartridges kunt u inleveren zodat deze worden gerecycled. Daar waar u uw inkcartridges heeft gekocht mag u ze ook weer inleveren! Dit geldt voor zowel cartridges als toners. Vaak krijgen wij de vraag: "Kan ik mijn lege cartridges inleveren voor geld?" Bij ons ontvangt u geen geld. Maar wat wij doen is eigenlijk mooier: de vergoeding kennen wij namelijk toe aan een goed doel!

Wilt u meer weten over het inleveren van uw inkt en toner? Lege cartridges inleveren!

Duurzaamheid binnen uw organisatie

Elk product dat wij versturen wordt zo klein mogelijk verpakt én wij gebruiken als opvulmateriaal geen plastic maar papier. Onze trouwe verpakkingspartner heeft als doelstelling om in 2021 CO2 neutraal te willen zijn. Een deel van de omzet gaat naar het planten van een bos. Zo heeft UwCartridgeWinkel al 25 bomen weten te planten. Daarnaast heeft ons verpakkingsmateriaal een FSC keurmerk.

CO2 uitstoot en verduurzamen

UwCartridgeWinkel.nl hergebruiken van dozen

Ook hergebruiken wij ons verpakkingsmateriaal. Dit verdient niet altijd de schoonheidsprijs. Maar het is gewoonweg zonde om dozen van karton weg te gooien. Deze kunnen meestal nogmaals dienen als verpakkingsmateriaal. Wij plakken een sticker op onze dozen die zijn hergebruikt zodat u weet dat er misschien wat onregelmatigheden inzitten. Zo werken wij ook mee aan een stukje duurzaamheid!

Onze vervoerder neemt ook stappen om in de toekomst duurzame logistiek te blijven bedrijven.

'Onze' verduurzaamheid opgesomd

 • Geen plastic gebruiken als opvulmateriaal bij verpakkingen.
 • FSC keurmerk verpakkingen gebruiken.
 • FSC keurmerk papier aanbieden.
 • Verpakkingsmaterialen hergebruiken.
 • Ons pand verduurzamen. I.p.v. verwarmen met gas, verwarmen met airco's.
Bent u geïnspireerd en print u veel als bedrijf zijnde? Dan kunt u zeker (kleine) stappen maken om duurzamer te printen én ook overige duurzame stappen te maken. Bent u een grootverbruiker dan kunt u een groot verschil maken!

Heeft u vragen over het verduurzamen van uw organisatie?
Onze klantenservice is per chat of telefoon te bereiken om u te helpen!

 ma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Neem contact op via telefoon
Telefoon: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

Neem contact op via e-mail
E-mail: info@uwcartridgewinkel.nl

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Neem contact op via chat
Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Neem contact op via Whatsapp
WhatsApp: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

UwCartridgeWinkel.nl klantenservice helpt te verduurzamen!

5 juli 2021
icon-belco-chat