Epson ReadyPrint abonnement voordelig of nadelig? En hoe werkt het?

Epson ReadyPrint abonnement

Het is handig (maar duur) om een print abonnement te hebben. HP heeft zo'n abonnement zie bijv: HP Instant Ink. Ook Epson biedt zo'n inkt abonnement aan: Epson ReadyPrint. In dit artikel leggen we uit wat het is, wat de voor- en nadelen zijn en vergelijken we de prijzen van de abonnementsvorm met losse cartridges. Zowel de originele Epson cartridges als huismerk variant nemen we onder de loep.

Inkt op? Bestel voordelig uw cartridges of toners!

Uw voordelen!

Wat is Epson ReadyPrint? En hoe werkt Epson ReadyPrint?

Epson ReadyPrint is een gemakkelijke manier van printen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het bestellen en vervangen/bijvullen van de inkt of cartridges. Na het afsluiten van een abonnement komt u nooit meer zonder inkt te zitten, omdat nieuwe cartridges automatisch worden geleverd wanneer de cartridges/inkt bijna leeg zijn.

Epson biedt 3 verschillende ReadyPrint plannen:

 • ReadyPrint Flex (abonnement)
 • ReadyPrint EcoTank (abonnement)
 • ReadyPrint Go

Epson ReadyPrint Flex

Zoals de naam van deze variant al zegt is ReadyPrint Flex een flexibel printplan. U kunt op elk moment overstappen op een ander abonnement of ReadyPrint abonnementsplan. Epson ReadyPrint Flex heeft 5 verschillende abonnementen, waarbij u iedere maand een bepaald bedrag betaalt om een vast aantal pagina’s te kunnen afdrukken:

 • 30 pagina’s per maand - €1,99
 • 50 pagina’s per maand - €2,99
 • 100 pagina’s per maand - €4,99
 • 300 pagina’s per maand - €11,99
 • 500 pagina’s per maand - €18,99

Als u aan het einde van de maand niet geprinte pagina’s overhoudt, kunnen deze 2 maanden worden meegenomen. Maar als u over uw limiet gaat, kost elke extra geprinte pagina u €0,10 en dit is echt een fors bedrag!


Epson ReadyPrint EcoTank

ReadyPrint EcoTank werkt in principe hetzelfde als ReadyPrint Flex: u betaalt een vast bedrag per maand en krijgt hiervoor een vast aantal pagina’s om af te drukken. Echter zijn er toch een aantal grote verschillen. Zoals de naam al zegt is het EcoTank plan een stuk goedkoper. Een EcoTank printer gebruikt namelijk EcoTank cartridges.

Toch zitten er wat haken en ogen aan. Voor dit abonnement betaalt u eenmalige activeringskosten en dan wordt de bijbehorende EcoTank printer naar u toegestuurd. Deze printer blijft eigendom van Epson. De activeringskosten zijn afhankelijk van de printer die u kiest; dit begint al vanaf €79,99. U betaalt dus niet alleen voor een abonnement, maar u huurt ook de benodigde printer.

Epson biedt voor het ReadyPrint EcoTank plan 3 abonnementen waarbij u ook nog is kunt kiezen voor alleen zwart-wit of voor zwart en kleur:

 • 300 pagina’s per maand – zwart: €6,99 – zwart en kleur: €7,99
 • 500 pagina’s per maand – zwart: €8,99 – zwart en kleur: €9,99
 • Onbeperkt aantal pagina’s per maand – zwart: €10,99 – zwart en kleur: €14,99

Mocht u aan het einde van de maand niet geprinte pagina’s overhouden, dan kunt u ze meenemen naar de volgende 2 maanden. Het overschrijden van het limiet kost voor elke extra pagina €0,03.


Epson ReadyPrint Go

Wilt u niet vastzitten aan een maandelijks abonnement? Wilt u alleen betalen voor de inkt die u daadwerkelijk gebruikt? Maar wilt u wel een melding krijgen wanneer de inkt bijna op is? Dan kan ReadyPrint Go een interessante optie voor u zijn. Dit is eigenlijk geen abonnement, Epson stuurt alleen nieuwe cartridges op als de oude leeg zijn. Het verzenden van nieuwe cartridges zou u eventueel altijd kunnen pauzeren, zodat u alleen betaalt voor nieuwe inkt wanneer u dat zelf wilt. Let op: bij dit abonnement ontvangt u originele cartridges. De originele cartridges zijn duurder dan ons huismerk.Epson ReadyPrint of losse cartridges? De voor- en nadelen netjes in een tabel!

Epson ReadyPrint is in het leven geroepen om het printen voor de klant gemakkelijker te maken. Maar de vraag is of het hebben van een ReadyPrint abonnement daadwerkelijk gemakkelijker is ten opzichte van het aanschaffen van losse cartridges. Hieronder hebben wij de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet.

Epson ReadyPrint Flex en EcoTank

Losse huismerk cartridges

+ U heeft altijd inkt in huis. + U betaalt alleen voor wat u print.
+ U hoeft zelf geen inkt meer te bestellen. + U kunt zelf het merk kiezen, zoals onze goedkopere huismerk cartridges.
- U blijft iedere maand betalen, ook al print u een maand niet. + U zit niet vast aan een bepaalde hoeveelheid pagina’s die u mag printen.
- Epson blijft eigenaar van de cartridges en de eventuele meegeleverde printer. + De cartridges en printer zijn daadwerkelijk van u, zodat u zo lang met uw inkt kunt doen als u wilt.
- U betaalt extra als u meer print dan u krijgt in het abonnement. + Als u een maand veel print, betaalt u niet extra bij.
- Bij het EcoTank abonnement betaalt u altijd te veel t.o.v. van losse cartridges. + Bij afdrukken in zwart-wit betaalt/verbruikt u geen kleuren inkt.
- De hoeveelheid pagina’s die u print per maand is vaak inconsistent, waardoor een abonnement met een limiet onhandig is. + Gemiddelde kosten per pagina liggen over het algemeen lager dan bij een abonnement.
-U betaalt eenmalige activeringskosten bij het ReadyPrint EcoTank abonnement. + U heeft volledige controle wanneer u uw cartidge aanschaft.
- U kunt de overige pagina’s tot maar twee maanden meenemen. - U moet zelf de cartridges aanschaffen.
- Niet alle Epson printers zijn compatibel voor het gebruik van ReadyPrint.
- Epson kan exact volgen hoeveel u print.
- Heeft u slecht internet? Dan kan Epson uw verbruik niet goed monitoren.


Wat is de goedkoopste optie voor een Epson printer? Een Epson abonnement? Of losse cartridges?

Ook niet onbelangrijk om te weten is in hoeverre de kosten van de abonnementen zich verhouden ten opzichte van losse Epson cartridges. Daarom hebben wij de prijs per pagina van de ReadyPrint Flex abonnementen vergeleken met de Originele Epson 603XL zwart én onze huismerk Epson 603XL zwart.Vergelijking over de zwarte cartridges - Flex abonnement (Prijs per pagina)
Pagina’s per maand Abonnement
Epson ReadyPrint Flex
Originele
Epson 603XL zwart
Ons huismerk
Epson 603XL zwart
30 pagina’s 6,6 cent* 6,1 cent 1,1 cent
50 pagina’s 6 cent* 6,1 cent 1,1 cent
100 pagina’s 5 cent* 6,1 cent 1,1 cent
300 pagina’s 4 cent* 6,1 cent 1,1 cent
500 pagina’s 3,8 cent* 6,1 cent 1,1 cent

*Voor geprinte pagina’s buiten het abonnement betaalt u 10 cent per pagina.Als u 50 pagina’s of meer print en u gebruikt alleen zwart, dan zou het ReadyPrint Flex abonnement goedkoper kunnen zijn dan losse originele cartridges. U moet dan wel (bijna) alle pagina’s die in het abonnement zitten ook daadwerkelijk printen. Bij UwCartridgeWinkel.nl profiteert u altijd van de laagste prijs voor alle cartridges, ongeacht hoeveel u print.

Op het eerste gezicht lijkt de ReadyPrint EcoTank een enorm voordelige optie. Ten opzichte van ReadyPrint Flex is dit zeker het geval, omdat u bij Flex geen gebruik maakt van voordelige Eco inkt. Maar als u gaat kijken naar de prijs van losse Eco inkt zoals de Epson 664 zwart dan betaalt u relatief gezien enorm veel voor het ReadyPrint abonnement!Vergelijking over de zwarte cartridges - EcoTank abonnement (Prijs per pagina)
Pagina’s per maand Abonnement
Epson ReadyPrint EcoTank zwart
Originele
Epson 664 zwart
Ons huismerk
Epson 664 zwart
300 pagina’s 2,3 cent* 0,2 cent 0,09 cent
500 pagina’s 1,8 cent* 0,2 cent 0,09 cent
Onbeperkt - 0,2 cent 0,09 cent

*Voor geprinte pagina’s buiten het abonnement betaalt u 3 cent per pagina.Als u voor ReadyPrint EcoTank onbeperkt wilt gaan, moet u minimaal 612 pagina’s printen om voordeliger uit te zijn ten opzichte van het abonnement van 500 pagina’s bij ReadyPrint EcoTank. Om voordeliger uit te zijn ten opzichte van originele Epson cartridges, moet u minimaal 5495 pagina’s per maand printen. Laat staan hoeveel pagina’s u moet printen per maand om voordeliger uit te zijn ten opzichte van onze Epson huismerk cartridges! Tenzij u bijvoorbeeld (boeken)drukker bent, print u natuurlijk nooit zoveel pagina’s in een maand. Bij UwCartridgeWinkel.nl kunt u voor maar 1 euro gemiddeld 1111 pagina’s afdrukken met ons huismerk Epson 664 zwart!

Epson ReadyPrint conclusie!

Ieder type cartridge kan natuurlijk iets afwijken en iedere afdruk is anders wat betreft inktgebruik. Maar een inktabonnement zou voordeliger kunnen zijn vergeleken met losse originele Epson cartridges. Maar let op: Onze huismerk cartridges blijven daarentegen de voordeligste optie.

Heeft u een Epson EcoTank printer of wilt u deze aanschaffen, dan kunt u beter gewoon onze losse bijbehorende huismerk cartridges (dit zijn inktflesjes) aanschaffen in plaats van een inktabonnement afsluiten.
Direct ons voordelige huismerk inkt kopen? Kies uw merk en bestel uw inkt!

 • Brother
 • Canon
 • Epson
 • HP
 • Kyocera
 • Lexmark
 • OKI
 • Samsung
 • Xeroxma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Neem contact op via telefoon
Telefoon: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

Neem contact op via e-mail
E-mail: info@uwcartridgewinkel.nl

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Neem contact op via chat
Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Neem contact op via Whatsapp
WhatsApp: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Hulp nodig met onze huismerk Epson cartridges kopen?

29 november 2021
icon-belco-chat