Hoe kan ik HP Cartridge Protection uitschakelen?

HP Cartridge Protection uitschakelen!

HP probeert al jaren huismerk inktcartridges te blokkeren! Naast de 'automatische updates' die ervoor zorgen dat de chip op uw cartridge niet meer correspondeert met uw printer is er ook een 'Cartridge Protection'. Fijn he... HP wil er zo voor zorgen dat printen met onze goedkope huismerk inkt en toner lastig blijft! Maar gelukkig kunnen we de HP Cartridge Protection uitzetten!

Inkt op? Bestel voordelig uw cartridges of toners!

Uw voordelen!

 1  Wat betekent HP Cartridge Protection?

HP Cartridge Protection is een beveiligingsfunctie die op HP printers wordt aangeboden. Deze functie zorgt ervoor dat printers die deze 'protection' hebben automatisch huismerk cartridges blokkeren. HP probeert zo uiteraard meer 'eigen' HP inkt te verkopen.

Wanneer de HP Cartridge Protection is ingeschakeld weigert een HP printer cartridges die van een huismerk of compatible zijn. Alleen cartridges die zijn geproduceerd door HP worden nog geaccepteerd.

Aldus HP zelf:

Cartridge Protection: Deze functie koppelt tonercartridges permanent aan een specifieke printer of een groep printers, zodat ze in andere printers niet kunnen worden gebruikt. Het beschermen van cartridges beschermt uw investering.

 2  Kan ik HP Cartridge Protection uitzetten?

Het antwoord is volmondig: JA! In het printermenu kunt u dit gewoon uitvinken waardoor deze beveiligingsfunctie uitstaat. Hieronder in dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe u dit kan uitzetten!

 3  Wat betekent HP Dynamic security?

HP Dynamic security is een stukje firmware. Firmware is een stukje software dat al is voorgeprogrammeerd op uw printer. Deze software kunt u gewoonweg niet verwijderen. Wat u wel kan doen is de firmware uitschakelen of downgraden! De HP firmware of 'HP Dynamic security' zorgt ervoor dat huismerk inkt niet meer werkt op een HP printer. De chip op de cartridge wordt niet herkend en het gevolg is dat u niet meer kan printen! De oplossing is dus het uitschakelen van deze firmware. Lees dit artikel: automatische updates uitschakelen om uw Hp printer niet meer te updaten!

Let op: Dynamic Security staat los van HP Cartridge Protection!

HP Dynamic Security is een stukje voorgeprammeerde software. De HP Cartridge Protection zorgt ervoor dat cartridges worden gekoppeld aan een printer zodat u ze niet in een andere printer kan gebruiken!

 4  Stappenplan: Hoe zet ik HP Cartridge Protection uit?

Het uitzetten van HP Cartridge Protection kan verschillen per printer. Elke HP printer zit anders in elkaar. En de ene printer heeft een display en de andere kunt u bedienen met uw PC of laptop. Hieronder beschrijven we in een stappenplan hoe u HP Cartridge Protection kan uitzetten:

 1. Let op: Voordat u begint met het uitzetten van HP Cartridge Protection moet u automatische updates uitschakelen! Anders wordt deze weer aangezet na een update! Volg daarvoor volgend stappenplan: 'automatische updates uitschakelen'.
 2. Ga naar de 'Instellingen', 'Voorkeuren' of 'Onderhoud' van uw printer via het bedieningspaneel of op uw laptop of pc/Mac.
 3. Vervolgens staat er ergens: 'Cartridge Protection'.
 4. Vink dit uit en sla uw instellingen vervolgens weer op... voilà het uitschakelen van Cartridge Protection is gelukt!
 5. Bewaar de instellingen en herstart uw printer, hierna zijn de instellingen pas van kracht.

 5  Conclusie: HP Cartridge Protection

Bent u echt helemaal gek van het merk HP? Dan kunnen we nog voorstellen dat u een HP printer koopt maar anders... U bent natuurlijk vrij in het kopen van een printer en al helemaal welk merk. Uiteraard is dit ook als u inkt gaat kopen. Of u nou merk inkt koopt of merkloze inkt hier bent u wat ons betreft vrij in. Helaas heeft HP hier een andere mening over en proberen ze u toch echt te beperken tot HP inkt en toner. Maar nou dat we weten hoe we Cartridge Protection moeten uitzetten kunnen we gewoon gebruik blijven maken van onze voordelige huismerk inkt!

Direct onze huismerk inkt kopen? Kies uw merk en bestel uw inkt!

 • Brother
 • Canon
 • Epson
 • HP
 • Kyocera
 • Lexmark
 • OKI
 • Samsung
 • Xerox

Vragen over dit artikel? Of overige printvragen? Neem dan contact op met onze klantenservice!ma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Neem contact op via telefoon
Telefoon: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

Neem contact op via e-mail
E-mail: info@uwcartridgewinkel.nl

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Neem contact op via chat
Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Neem contact op via Whatsapp
WhatsApp: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Team klantenservice

23 februari 2024
icon-belco-chat