Wat is goedkoper: huismerk cartridges kopen of cartridges navullen?

Cartridges kopen is goedkoper dan cartridges vullen

Er zijn verschillende aanbieders waar u cartridges kunt laten vullen en die navulsets in hun assortiment hebben om oude cartridges opnieuw te vullen met inkt. Maar is dit daadwerkelijk voordeliger, beter en gemakkelijker dan het aanschaffen van nieuwe huismerk cartridges? Het antwoord: Nee. Hieronder leggen we uit waarom.


Nieuwe cartridges kopen of cartridges vullen, wat is goedkoper?

Het navullen van een originele cartridge is zeker wel goedkoper dan het kopen van een nieuwe originele cartridge. Maar het hervullen van inkt in huismerk cartridges is niet perse goedkoper. Onze huismerk cartridges bieden wij namelijk tegen een enorm lage prijs aan.

Daarom ligt de prijs van onze cartridges rond en zelfs onder de prijs van navulsets. Ook de kwaliteit van onze huismerk cartridges doet niet onder aan navulinkt en originele cartridges.

Duurzaamheid van huismerk cartridges

Het kopen van navulinkt staat erom bekend dat het duurzamer is dan het kopen van nieuwe cartridges. Echter kunt u lege cartridges gemakkelijk inleveren bij een recycle-inleverpunt in een supermarkt of winkel bij u in de buurt. Als u recyclet is het kopen van een nieuwe cartridge dus net zo duurzaam als aanschaf van navulinkt.

Ook bij ons in de fysieke winkel hebben wij een recyclebak staan voor uw lege cartridges. U steunt daarbij ook nog eens een goed doel. In ons artikel ‘lege cartridges en toners inleveren’ is meer informatie te vinden over het inleveren van lege cartridges en toners.

Cartridges navullen is niet zo gemakkelijk

Cartridges zijn niet gemaakt voor het bijvullen door de consument zelf. Navullen is daarom geen makkelijk klusje. Om een cartridge zelf na te vullen heeft u een speciale navulset nodig. Een navulset bevat inktflesjes, een aantal naalden om de inkt in de cartridge te doen en een handleiding.

Dat er een handleiding bij zit zegt in principe al genoeg, het is een ingewikkelde en moeilijke klus. Doordat het hervullen van de cartridges heel secuur werk is, wordt er vaak gemorst op kleding of de tafel. Het is erg lastig om dit schoon te krijgen. Ook bevat de cartridge een spons die kan gaan lekken na het bijvullen.

Daarnaast komt het vaak voor dat de printer niet meteen werkt met een nagevulde cartridge. Dit komt doordat er een chip op de inktcartridge zit die aangeeft dat de inkt in de cartridge op is.

Wanneer de cartridge nagevuld is, dan denkt de chip nog steeds dat de cartridge leeg is. De printer zal dus ook aangeven dat de cartridge leeg is en dus zal de printer niks ‘kunnen’ printen. Om dit op te lossen zal u de chip moeten resetten met een chipresetter.

Dus waarom zou u moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

  • Onze huismerk cartridges zijn net zo goedkoop (al dan niet goedkoper) vergeleken met het navullen van de cartridges.
  • Het gebruik van onze huismerk cartridges is een stuk makkelijk dan het gebruik van nagevulde cartridges.

Er zijn een aantal printers speciaal gemaakt voor het navullen met inktflesjes

Sommige printers, zoals de Epson EcoTank serie, zijn ervoor gemaakt om de inkt na te vullen met inktflesjes in plaats van een cartridge te plaatsen. Bij deze serie printers is het juist wel gemakkelijk om de inkt na te vullen, doordat er geen speciale navulset en chipresetter nodig zijn. De navulflesjes klikt u heel gemakkelijk op zijn kop in de tank van de EcoTank printer en de inkt wordt in de printer gevuld.

EcoTank printer die gevuld wordt met een inktflesje

Zoals de naam van de EcoTank printer al aangeeft, is de inkt enorm goedkoop. Vandaar dat u bij deze inktflesjes heel veel inkt krijgt voor weinig geld. Ook wij bieden verschillende type huismerk inktflesjes aan (Epson 664, Epson 104XL, Epson 102XL) voor verschillende Epson EcoTank printers. Deze zijn nóg goedkoper dan originele Epson inktflesjes!

Direct cartridges bestellen? Kies uw merk en bestel uw inkt!ma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Telefoon: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

E-mail: [email protected]

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

WhatsApp: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Hulp nodig met onze huismerk cartridges kopen?

20 juni 2022