Op zoek naar een printer met goedkope cartridges? Dit zijn de uitgangspunten!

Printers met goedkope cartridges

Vaak kijkt men bij aanschaf van een printer alleen naar de prijs van de printer. Maar ons advies is om juist te kijken naar de prijs van de bijbehorende cartridges. Wanneer u op zoek bent naar een goedkope printer moet u dus kijken naar goedkope cartridges om uiteindelijk zo voordelig mogelijk uit te zijn.

Maar wat zijn nou goedkope cartridges? Er zijn een aantal uitgangspunten waardoor u voor zo goedkoop mogelijke, maar kwalitatief goede cartridges kunt kiezen. Hierdoor weet u voor welke printer met goedkope inkt u moet kiezen.


Inkt op? Bestel voordelig uw cartridges of toners!

Uw voordelen!

Kies voor huismerk cartridges

De belangrijkste tip die wij u willen meegeven is om te kiezen voor huismerk cartridges of toners. Deze zijn gemiddeld gezien 80% goedkoper dan het origineel! Neem bijvoorbeeld de zwarte Epson 603XL cartridge. In onderstaande tabel is te zien dat u met huismerk zelfs 82,5% bespaart t.o.v. de originele Epson 603XL zwarte cartridge.

Vergelijking van huismerk 603XL zwart met originele 603XL zwart
Origineel Huismerk Voordeel met huismerk
Inhoud 8,9ml 13ml 4,1ml
Prijs €30,49 €7,75 €22,74
Prijs per ml €3,43 €0,60 €2,83
Besparing van 82,5%

Nu zou u misschien denken dat de kwaliteit van de inkt in huismerk cartridges slechter is dan dat van het origineel. Niets is minder waar! De inkt in de huismerk cartridges wordt op dezelfde manier gemaakt als de inkt in originele cartridges.

Ons advies is dus om altijd voor huismerk cartridges te gaan, ongeacht welke printer u heeft.

Direct huismerk cartridges bestellen!


Kies voor een printer met ingebouwde printkop

Een printkop is een essentieel onderdeel in het printproces. Het is een duur onderdeel en bevindt zich in de cartridge óf in de printer. Wanneer de printkop zich in de cartridge bevindt, wil dit dus zeggen dat er steeds een nieuwe printkop gekocht wordt wanneer de cartridges vervangen worden. Daarom adviseren wij altijd om een printer aan te schaffen waarbij de printkop zich in de printer bevindt.

Maar hoe kunt u zien of de printkop zich in de cartridge bevindt? Heel simpel: wanneer de kleuren cyaan, magenta en geel zijn samengevoegd in één cartridge, dan wil het zeggen dat dit een cartridge is met printkop. Wij noemen dit ook wel blokcartridges.

Naast dat een blokcartridge een ingebouwde printkop heeft, heeft het nog een groot nadeel: wanneer één kleur in de kleurencartridge leeg is, dient de gehele kleurencartridge vervangen te worden. In andere woorden; u bent genoodzaakt inkt weg te gooien. Super zonde natuurlijk! Kies dus altijd voor een printer met minimaal 4 losse cartridges: cyaan, magenta, geel en zwart.Losse cartridges in printer

Voorbeeld van losse kleurencartridges in de printerKies voor het juiste merk printer

Sommige printermerken proberen huismerk cartridges te weren, zodat ze hun originele inkt kunnen blijven verkopen. Wanneer u huismerk inkt plaatst, kan de printer een melding geven dat er klooncartridges zijn geplaatst en geadviseerd wordt om originele cartridges te gebruiken. Echter geven de printermerken dit advies alleen zodat men hun merk cartridges gaat gebruiken.

HP gaat nog een stapje verder… Sommige HP printers blokkeren huismerk cartridges! Dit doen ze met listige trucjes. Denk bijvoorbeeld aan automatische firmware updates in de printer waardoor huismerk cartridges niet compatibel meer zijn met de printer; terwijl ze dat voorheen wel waren! Ons advies is dus om de automatische updates in de printer uit te schakelen.

Maar dit is nog niet alles wat HP doet om huismerk cartridges te weren. Ze zijn namelijk nog een stap verder gegaan. Wanneer u HP+ downloadt in uw printer, kunt u NOOIT meer gebruik van huismerk cartridges in deze printer! Ze prijzen het aan als een voordelige update met verschillende ‘voordelen’, maar in de realiteit is het juist het tegenovergestelde.

Ons advies is dus om niet voor een HP printer te kiezen. De andere printermerken geven hooguit een melding met het advies om originele cartridges te gebruiken. Heel soms komt het voor dat originele cartridges in combinatie met huismerk cartridges niet willen werken. Maar de andere printermerken blokkeren de huismerk cartridges op zichzelf niet.

Laserprinter of inkjetprinter?

Twijfelt u of u moet gaan voor een laserprinter of een inkjetprinter? We hebben een artikel geschreven waarin we ingaan op de voor- en nadelen van de laserprinter en inkjetprinter. Vanuit hier kunt u eenvoudig zien welke printer het best bij uw printgedrag past.Direct voordelige huismerk cartridges bestellen? Kies uw merk en bestel uw inkt!

  • Brother
  • Canon
  • Epson
  • HP
  • Kyocera
  • Lexmark
  • OKI
  • Samsung
  • XeroxHeeft u vragen over onze voordelige cartridges en toners?

Komt u er niet helemaal uit met bestellen of heeft u vragen over onze huismerk huismerk cartridges en toners?
Onze klantenservice helpt u graag.ma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Neem contact op via telefoon
Telefoon: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

Neem contact op via e-mail
E-mail: info@uwcartridgewinkel.nl

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Neem contact op via chat
Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Neem contact op via Whatsapp
WhatsApp: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Voordelige cartridges en toners

22 maart 2022
icon-belco-chat