Waar kan ik mijn lege cartridges en toners inleveren?

Denk aan het milieu en gooi uw cartridge of toner niet in de afvalbak, maar lever deze in bij een inzamelpunt.

Uw lege cartridge kunt u inleveren in onze winkel. Ook hebben de meeste lokale supermarkten en bouwmarkten een inleverbox staan waar u uw inktcartridge(s) of toner(s) kan deponeren.Inleveren van oude inktcartridges

Inkt op? Bestel voordelig uw cartridges of toners!

Uw voordelen!

1. Gooi uw lege inktcartridge of toner NOOIT zomaar weg!

Gooi uw cartridge nooit bij het ‘normale’ afval. We horen u al denken: ‘Waarom mag ik mijn inktcartridge of toner niet zomaar weggooien…?’. Na het gebruiken van een inktcartridge en/of toner blijven er altijd nog kleine restjes inkt of poeder achter.
Deze inkten en poeders zijn schadelijk voor het milieu en uiteindelijk dus ook voor dieren en mensen.

 

2. Waar kan ik mijn lege cartridge inleveren?

Na heel veel geprint te hebben komt u erachter dat uw inktcartridge op is. Maar waar kunt u uw lege cartridges nu inleveren? Daar waar u uw inktcartridge of toner heeft gekocht kunt u uw lege inktcartridge of toner ook weer inleveren.
In onze winkel hebben wij een inleverbox staan. Bent u in de buurt dan mag u uw oude cartridge in onze winkel inleveren. Anders kunt u uw oude product op eigen kosten retourneren naar onze winkel. Wij zorgen ervoor dat uw cartridge of toner wordt gerecycled.

Bij uw lokale supermarkt of bouwmarkt is er vaak ook een inzamelbox. Hier kunt u uw oude cartridges inleveren maar ook uw oude toners.

Welke cartridges en toners mag ik inleveren?

In de inleverbox kunt u alle cartridges en toners kwijt die u in onze winkel heeft gekocht.
Dus de cartridges van Brother, Canon, Epson, HP en Lexmark kunt u bij ons inleveren. De toners van Brother, Canon, Epson, HP, Kyocera, OKI, Samsung en Xerox kunt u ook bij ons inleveren!

Hoe vind ik een inleverpunt?

U kunt online opzoeken waar bij u in de buurt een inzamelpunt zit. Zo komt u erachter welke lokale supermarkt of (bouw)winkel zoals bijv. de AH, Jumbo, Primera, Hema of Hubo een inzamelbox heeft. En waar u uw inktcartridges kunt inleveren.
Kijk op de website Eeko.nl om een inleverpunt te vinden. Zoek in het invoerveld het dichtstbijzijnde inzamelpunt door uw plaatsnaam in te voeren. Zo vindt u openbare inzamelpunten bij u in de buurt.

Hoe ziet een inleverbox eruit?

In onze winkel staat een inleverbox waarin u uw oude cartridges kunt deponeren. De inleverbox is van Eeko.nl en is groen van kleur. Er staan grote letters op en in het gat in de doos mag u uw oude producten deponeren. Hieronder ziet u een voorbeeld van de inleverbox in onze winkel.

De Eeko cartridge inleverbox

Opsomming lokale inleverpunten

  • Supermarkt
  • Bouwmarkt
  • Sportvereniging
  • Tuincentrum
  • Hema
  • Milieustraat
  • UwCartridgeWinkel.nl (In onze winkel is het inleveren gratis. Bij opsturen zijn de verzendkosten voor eigen rekening.)


 

3. Is het inleveren van een cartridge of toner gratis?

Het inleveren in onze winkel kost u niks. Zowel particulieren als bedrijven kunnen GRATIS lege cartridges of lege toners inleveren in onze winkel. Het beste kunt u in uw buurt op zoek gaan naar een inleverpunt.

 


4. Krijg ik een vergoeding? Of lever ik mijn cartridge in voor het goede doel?

Als u uw cartridges of toners bij ons inlevert, ontvangt u geen vergoeding. Dus helaas, uw lege cartridges inleveren voor geld zit er bij ons niet in. Wat wij doen is eigenlijk mooier: de vergoeding kennen wij namelijk toe aan een goed doel!

Het goede doel dat wij hebben toegekend is KNGF Geleidehonden. Zo steunt u ook nog een goed doel met uw oude toners en inktcartridges. Én het milieu wordt gespaard doordat uw cartridges of toners worden gerecycled.

 


5. Wat gebeurt er met mijn ingeleverde cartridge?

Een cartridge recyclen doet UwCartridgeWinkel.nl niet zelf. Gespecialiseerde bedrijven recyclen uw oude cartridges en toners. Nadat u uw lege cartridge of toner heeft ingeleverd, worden alle inktcartridges en toners die in de inleverdoos zitten opgehaald.

Als uw ingeleverde artikelen nog bruikbaar zijn dan worden ze gerecycled. Zijn ze niet meer bruikbaar dan worden ze gebruikt om nieuwe onderdelen van te maken. Het is voor het milieu altijd beter om uw inktcartridge en/of toner te laten recyclen dus neem de moeite om deze bij een inleverpunt af te geven!


Wilt u duurzamer printen?

Wilt u een bijdrage leveren aan het milieu? Denk dan aan de toekomst en print duurzamer met onze adviezen:
Bekijk onze adviezen op deze pagina!

 

Heeft u vragen over het inleveren van uw oude inktcartridge of toner?

Neem dan contact op met onze professionele klantenservice.

ma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Neem contact op via telefoon
Telefoon: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

Neem contact op via e-mail
E-mail: info@uwcartridgewinkel.nl

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Neem contact op via chat
Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Neem contact op via Whatsapp
WhatsApp: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Lege inktcartridges inleveren? UwCartridgeWinkel helpt te verduurzamen!

icon-belco-chat