Hoe vervang ik cartridges in mijn Canon printer?

Zijn de cartridges leeg en wilt u nieuwe cartridges plaatsen in de Canon printer? Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe u de inktcartridges kunt vervangen in uw Canon printer.

Voordat we beginnen moet u er rekening mee houden dat er tal van Canon printers zijn die er allemaal net iets anders uitzien. Enkele voorbeelden zijn:

 • Canon Pixma MP280
 • Canon Maxify MB5150
 • Canon Pixma MG5250
 • Canon Pixma MP230
 • Canon Pixma MG3550
 • Canon Pixma MG4250
 • Canon Pixma TS3150

Gelukkig heeft Canon de printers zo gemaakt dat het plaatsen van de cartridges in alle Canon printers ongeveer hetzelfde te werk gaat.Zijn de cartridges daadwerkelijk aan vervanging toe?

Print de printer geen zwart of kleuren? Voordat u de cartridges wil gaan vernieuwen, raden we aan om eerst na te gaan of de cartridges daadwerkelijk aan vervanging toe zijn.

Nu horen we u denken: “De printer print toch geen zwarte en kleuren inkt meer op het papier” of “De printer geeft toch aan dat de cartridges leeg zijn”.
Dit wil echter niet meteen zeggen dat de inkt ook daadwerkelijk op is in de cartridge.

Wanneer de Canon printer de melding geeft dat de cartridges (bijna) leeg zijn, kunt u altijd nog even door blijven printen door de melding weg te klikken. Op den duur zult u natuurlijk wel nieuwe cartridges nodig hebben.

Bent u op zoek naar voordelige cartridges waarmee u 80% bespaart t.o.v. het origineel?

Direct Canon cartridges bestellen!

Daarnaast zult u misschien denken dat de cartridges leeg zijn, omdat de printer niet goed meer print. Echter ligt dit vaak aan het feit dat de printkoppen ingedroogd zijn. Reinig de printkop en geniet weer van mooie prints!


Video: Cartridges vervangen in een Canon printer

Bekijk onderstaande video waarin wij stap voor stap uitleggen en voordoen hoe u cartridges kunt vervangen in een Canon printer.
Canon printer inkt vervangen

Wanneer de printer de melding geeft dat cartridges leeg zijn én de prints vaag worden, wordt het tijd om de inktcartridges in de Canon printer te vervangen. Check van tevoren wel even welke cartridges aan vervanging toe zijn door het inktniveau te controleren. Vaak zijn de cartridges namelijk niet allemaal tegelijk leeg.

 


Stappenplan om Canon inktcartridges te vervangen

 1. Zorg dat de Canon printer aan staat.
  Druk op de 'aan/uit knop' op de printer om de printer aan te zetten.
 2. Open de klep waarachter de cartridgewagen zit.
  Na het openen van de toegangsklep zal de cartridgewagen tevoorschijn komen. Wacht totdat deze stilstaat voordat u de lege cartridges uit de printer haalt.
 3. Verwijder de lege cartridges.
  De lege cartridges kunt u uit de printer verwijderen door op het lipje van de cartridges te drukken. Ze zullen losschieten uit de cartridgewagen waarna u ze eenvoudig uit de printer kunt halen.

  Let op! Er kan nog wat inkt lekken uit de verwijderde cartridges. De inkt wilt u natuurlijk niet op uw kleding krijgen.
  Inkt geknoeid? Zo verwijdert u inkt uit uw kleding.
 4. Haal de cartridges uit de verpakking.
  Verwijder ook het beschermingsmateriaal op de cartridges, zoals eventueel beschermingstape en een plastic beschermingskapje.

  Tip: Haal de cartridges pas uit de verpakking wanneer u ze daadwerkelijk nodig heeft om uitdroging te voorkomen.

  Let op! Raak de chip (koperkleurige contactpunten) en de spuitopeningen op de cartridges niet aan. De cartridge kan hierdoor misschien niet meer goed fungeren.
 5. Plaats de nieuwe Canon cartridges in de printer.
  Nadat u de oude lege cartridges uit de printer heeft verwijderd, plaatst u de nieuwe cartridges in de cartridgewagen door ze voorzichtig aan te drukken totdat deze vastklikt. Onthoud dat het lipje van de cartridge aan de voorkant in de houder dient te zitten.

  Tip: Kijk goed naar welke kleur cartridge op welke plek in de houder dient te zitten door naar de kleurenicoontjes op de printer te kijken.
 6. Sluit de toegangsklep.
  Nadat u de cartridge(s) in de printer heeft geplaatst, sluit u de toegangsklep. De Canon printer zal de cartridges vervolgens gaan initialiseren; dit kan even duren. Volg de stappen op het display van de printer en voilà, u kunt weer printen!

  Let op! Schakel de printer niet uit tijdens het initialisatieproces.

De lege cartridges kunt u inleveren om te recyclen

Het is natuurlijk zonde om de lege Canon cartridges zomaar weg te gooien bij het vuil. Cartridges kunnen namelijk gerecycled worden. Tegenwoordig is er in bijna iedere supermarkt, bouwmarkt, tuincentrum en milieustraat een inleverbak te vinden waar u cartridges en toners gratis kunt deponeren.

Ook in onze fysieke winkel kunt u cartridges en toners gratis inleveren om te recyclen. Niet alleen steunt u hierbij het milieu, maar ook nog eens het goede doel. De vergoeding kennen wij namelijk toe aan KNGF Geleidehonden.

Direct Canon cartridges bestellen? Kies uw merk en bestel uw inkt!

Heeft u vragen over Canon printer inkt vervangen?

Heeft u nog verdere vragen over het vervangen van cartridges in uw Canon printer?
Neem dan contact op met onze klantenservice.

ma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Telefoon: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

E-mail: [email protected]

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

WhatsApp: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Canon cartridges vervangen? UwCartridgeWinkel helpt!