Een Epson printer installeren, hoe doe ik dat?

Zo snel mogelijk aan de slag met uw nieuwe Epson printer? De bijbehorende Epson printer gebruiksaanwijzing kan soms wat ingewikkeld of langdradig zijn. Daarom leggen wij in dit artikel stap voor stap uit hoe u uw Epson printer kunt installeren.

Inkt op? Bestel voordelig uw cartridges of toners!

Uw voordelen!


1. Epson printer installatie voorbereiding

Net als bij de installatie van HP printers, Canon printers en Brother printers, is de eerste stap het voorbereiden van de Epson printer.

Haal de printer uit de verpakking en verwijder het beschermingsmateriaal. Kijk ook even in de printer zelf of er beschermingsmateriaal te vinden is. U wilt natuurlijk niet dat de prints er niet goed uitkomen, doordat er nog wat beschermingsmateriaal in de weg zit. Kijk voor de zekerheid in de Epson printerhandleiding om al het beschermingsmateriaal in de printer te vinden.

Plaats de stroomkabel in de printer, steek vervolgens de stekker in het stopcontact en zet de printer aan via de aan-knop. De printer zal direct vragen welke taal u wilt instellen. Vervolgens zal de printer u vragen om een stapeltje papier te plaatsen en de cartridges te installeren.2. Epson cartridges in de printer plaatsen

Het installeren van cartridges is vaak makkelijker gezegd dan gedaan; vooral bij een nieuwe printer. Zo kan het soms best moeilijk zijn om de cartridgewagen (de plek waar de cartridges geplaatst dienen te worden) in de printer te vinden.

 1. Zoek de bovenklep en til deze op. Bij de ene Epson printer zit deze onder de scannereenheid en bij de andere printer zit deze klep voorop de printer.
 2. De cartridgehouder zal nu tevoorschijn komen; wacht totdat deze stilstaat. Hier kunt u de cartridges plaatsen.
 3. Sluit de klep en de printer zal de cartridges gaan initialiseren. Dit kan even duren. De Epson printer zal vervolgens vragen om een testafdruk te maken om eventuele verstoppingen in de inktkanalen te detecteren.

Let op! Vaak worden een set originele cartridges meegegeven bij aankoop van uw Epson printer. Dit zijn originele set-up cartridges die nodig zijn voor de installatie van de Epson printer.

Moeite met het plaatsen van de Epson cartridges? Bekijk ons artikel waarin wij dieper in gaan op het plaatsen van de cartridges.

Op zoek naar goedkope huismerk cartridges voor uw Epson printer?

Voordelige huismerk Epson cartridges bestellen!


3. Epson printer verbinden met Wifi

Er zijn verschillende manieren om uw Epson printer te verbinden, zodat u vanaf een gewenst apparaat kunt printen. Dit kan via het internetnetwerk, maar ook lokaal met een usb-kabel.

 • Via Wifi
 • Met een netwerkkabel
 • Met een usb-kabel

Epson printer verbinden met Wifi

De meest makkelijke manier is het verbinden van de printer via Wifi. Ga naar Wifi instellingen in de Epson printer en selecteer uw Wifi netwerk (SSID). Voer het wachtwoord van het Wifi netwerk in en druk op OK. Weet u uw Wifi wachtwoord en/of SSID naam van uw Wifi netwerk niet? Kijk dan even naar uw router. Als het goed is staan hierop de inloggegevens.

Bij veel Epson printers is het ook mogelijk om te verbinden zonder deze gegevens in te voeren. Via het zogeheten WPS maakt de printer automatisch verbinding met het netwerk. Ga naar de Wifi instellingen van de Epson printer en druk op 'verbinden via WPS'. Druk vervolgens ook op de WPS knop van de router. De printer gaat nu automatisch verbinding maken met het Wifi netwerk.

Komt u er niet helemaal uit? Bekijk ons artikel 'Hoe verbind ik mijn printer met Wifi?' waarin wij dieper ingaan op het verbinden van de printer met het netwerk.

 


Epson printer verbinden via een netwerkkabel

Naast het verbinden via Wifi is het ook mogelijk om de Epson printer te verbinden met het internet door gebruik te maken van een ethernetkabel, oftewel een netwerkkabel. Steek het ene uiteinde van de netwerkkabel in de router en het andere uiteinde van de netwerkkabel in de printer. De Epson printer is nu verbonden met het netwerk.

 


Epson printer verbinden via een usb-kabel

Wilt u uw printer niet verbinden met het netwerk, maar wilt u gewoon een rechtstreekse verbinding tussen de printer en het apparaat vanaf waar u wilt printen? Gebruik dan een printerkabel. Zo’n kabel heeft aan het ene uiteinde een platte usb aansluiting (usb A) en aan het andere uiteinde een vierkante usb aansluiting (usb B). De platte usb A aansluiting plugt u in uw pc of laptop en de vierkante usb B aansluiting plugt u in de Epson printer.4. Download de printer software

Nu uw printer eenmaal is verbonden, is de volgende stap het downloaden van de bijbehorende Epson printer software op uw computer. Met de software kunt u de printer vanaf uw pc of laptop monitoren, onderhouden en instellen. De software kunt u downloaden door gebruik te maken van de meegeleverde installatie cd-rom.

Als uw computer geen cd-rom driver heeft of er is geen cd-rom meegeleverd, dan kunt u ook de software downloaden via de software installatie website van Epson.

Zoek op de productnaam van uw printer en klik vervolgens op de volgende pagina op 'aan de slag'. Klik bij stap 2 op 'downloaden' en open het softwarebestand.

Na het accepteren van de licentieovereenkomsten zal Epson de benodigde software downloaden. Volg vervolgens de stappen in het softwareprogramma. Als de software eenmaal verbinding heeft gemaakt met uw printer, zal de printer een testafdruk maken.De Epson printer is klaar voor gebruik!

Gefeliciteerd, uw Epson printer is nu geïnstalleerd en klaar om te printen!Direct cartridges bestellen? Kies uw merk en bestel uw inkt!

 • Brother
 • Canon
 • Epson
 • HP
 • Kyocera
 • Lexmark
 • OKI
 • Samsung
 • Xerox


Heeft u vragen over het installatieproces van de Epson printer?

Heeft u aanvullende vragen of komt u er niet helemaal uit bij het installeren van de Epson printer?
Onze klantenservice staat voor u klaar!


ma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Neem contact op via telefoon
Telefoon: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

Neem contact op via e-mail
E-mail: info@uwcartridgewinkel.nl

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Neem contact op via chat
Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Neem contact op via Whatsapp
WhatsApp: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Hulp nodig met het installeren van uw Epson printer? UwCartridgeWinkel helpt u graag!

icon-belco-chat