BLACK FRIDAY >>> Ontvang GRATIS cartridges, toners of papier!

Strepen in uw print of vlekken? LET OP: Reinig uw printer!

Eén van de grootste ergernissen: een printer die strepen of vage afdrukken print, terwijl er nog genoeg inkt in uw cartridges zit. Dit probleem is echter gemakkelijker op te lossen dan men denkt. “Hoe dan?” Hoor u ik u denken. De oplossing is heel simpel: de printkop reinigen van uw printer!

Het reinigen zal de afdrukkwaliteit van uw prints duidelijk verbeteren.

Let op: Het kan zijn dat u dit reinigingsproces enkele malen zult moeten herhalen voordat de prints de juiste afdrukkwaliteit hebben die u wenst!Print een testpagina

Hieronder ziet u een voorbeeld van strepen en vlekken op uw print

Ziet uw print eruit zoals onderstaand voorbeeld? Zitten er strepen of vlekken op uw print? Of is de print vaag dan is het hoog tijd om uw printer te reinigen. Volg het stappenplan hieronder of bekijk het filmpje om uw printer te reinigen.

Strepen op uw print!

Stappenplan om uw printer te reinigen

Gelukkig zit er tegenwoordig op iedere printer een reinigingsprogramma ingebouwd om uw printkoppen schoon te maken.
In 4 handige stappen leggen wij uit hoe u de printkop kunt reinigen door het reinigingsprogramma te starten.


 1. Controleer of uw cartridges voldoende gevuld zijn?
  Zijn ze voldoende gevuld ga dan naar stap 2. Is één (of meerdere) cartridge(s) leeg? Dan kan het probleem verholpen worden door nieuwe cartridges te bestellen.
 2. Bekijk onze .pdf testpagina door op de ‘bekijk hier onze testpagina’ knop te drukken (deze testpagina zal in uw browser worden geopend) en print deze eenmaal uit.

  Dat de afdruk van deze testpagina niet goed is, wist u al. Maar door deze testpagina uit te printen kunt u precies zien waar het probleem zit. U kunt bijvoorbeeld zien welke kleuren niet goed worden geprint en welke lijnen er onderbroken worden.

  Bekijk hier onze testpagina

 3. Bekijk hoe uw uitgeprinte testpagina is afgedrukt. Zitten er strepen of vlekken in de print, is de print wazig en/of komt de print niet overeen met het testbestand op de computer? Dan wordt het hoog tijd om de printer te reinigen met het ingebouwde reinigingsprogramma.

  Het reinigingsprogramma kunt u vinden in het menu ‘onderhoud’ of ‘extra’. De naam hiervan kan per printermerk verschillen. Het programma heet doorgaans ‘spuitmond reinigen’ of ‘printkop reinigen’.
 4. Print na het reinigen nogmaals een testpagina en vergelijk deze met de eerder uitgeprinte testpagina. Is de print na eenmalig reinigen nog steeds vaag of streperig?
  Herhaal dan het reinigingsproces tot 5 maal.

Is uw print nog steeds vaag of streperig na 5 maal reinigen?
Neem dan contact op met onze klantenservice.Klantenservice

Kijk op onze contactpagina voor onze contactgegevens.
Film: Printer reinigen / printkop reinigen!

Bekijk onderstaande video waarin wij de 'reiniging van de printkop / printer reinigen' uitleggen. Komt u er nog niet uit? Onze klantenservice staat klaar om u te helpen.


Hoe weet u of uw printer niet meer goed print?

Is de afdruk van uw print niet hetzelfde als op uw beeldscherm? Dan weet u dat uw printer niet meer goed print. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een print iets grauwer is dan datgene wat er op uw beeldscherm staat. Maar als er echt grote verschillen zijn dan loont het om uw printer te reinigen!

Meest voorkomende problemen als uw printer niet meer goed print:

 • Grauwe print (kleuren komen absoluut niet overeen met datgene op uw beeldscherm)
 • Vlekken op print
 • Strepen op print
 • Wazige of vage afdruk
 • Een van de kleuren of zwart drukt af

 

 


Waarom moet ik de printkop schoonmaken / printer reinigen?

De printkop is het onderdeel wat de inkt daadwerkelijk op het papier spuit. Dit maakt de printkop een onmisbaar onderdeel van uw printer. Is de printkop verstopt dan wordt het tijd om uw printer te reinigen.

Vaak is het zo dat u een lange tijd niet meer heeft geprint waardoor de printkop niet meer schoon is of helemaal is verstopt. Is de printkop verstopt dan komt er onvoldoende inkt op het papier. Dit veroorzaakt de vlekken, strepen of vage prints.
Het wil dus zeker niet zeggen dat de cartridges leeg zijn! De oplossing is het reinigen van de verstopte printkop.

 


Enkele tips tegen het indrogen van de printkop

Voor de volgende keer is het natuurlijk fijn om indroging van de printkoppen te voorkomen, zodat u niet weer een keer de printkoppen moet reinigen. Daarom hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Tip 1: Print regelmatig

Wanneer u niet zo vaak print, kan de printkop gaan indrogen. Zorg er dus voor dat u elke week iets uitprint. Heeft u even niks te printen? Print dan een testpagina. Op deze manier worden de spuitkanaaltjes van de printkoppen gebruikt, waardoor de inkt in deze kanaaltjes niet gaat uitdrogen.


Tip 2: Schakel de printer uit via de aan/uit knop

Dit klinkt misschien niet relevant, maar het uitschakelen van de printer via de aan/uit knop is erg belangrijk om indroging van de inkt in de printkop tegen te gaan. Verbreek de stroomcyclus dus NOOIT zomaar door de schakelaar in de stekkerdoos uit te zetten of door de stekker uit het stopcontact te trekken. Wanneer u uw printer uitschakelt via de aan/uit knop, worden de cartridges automatisch teruggezet naar hun basispositie zodat ze niet uitdrogen.


Tip 3: Houd rekening met de temperatuur

De omgevingstemperatuur kan invloed hebben op de vloeibaarheid van de inkt. Leg de cartridges dus nooit in de zon of dichtbij de verwarming; ook niet als ze nog in de verpakking zitten. Extreem lage temperaturen hebben vanzelfsprekend ook invloed op de vloeibaarheid van de inkt. Naast het indrogen van de inkt, wilt u natuurlijk ook niet dat uw inkt bevriest!
Zijn uw printkoppen ingedroogd? En heeft u nieuwe nodig? Wij verkopen huismerk cartridges en toners voor onderstaande printermerken.

 • Brother printers
 • Canon printers
 • Epson printers
 • HP printers
 • Kyocera printers
 • Lexmark printers
 • OKI printers
 • Samsung printers
 • Xerox printers
 • Dymo labelprinters
 • Zebra labelprinters


Heeft u vragen over het reinigen van uw printer?

Neem dan contact op met onze professionele klantenservice.

 Bellen met UwCartridgeWinkel
Neem contact op via telefoon:
085-0013510


Mailen met UwCartridgeWinkel
Neem contact op via e-mail:
[email protected]


Chatten met UwCartridgeWinkel
Neem contact op via chat:
Klik hier om met ons te chatten


Whatsapp met UwCartridgeWinkel
Neem contact op via Whatsapp:
Klik hier om met ons te Whatsappen
Whatsapp via: 085-0013510

UwCartridgeWinkel.nl Klantenservice helpt uw printer te reinigen!