Goedkoop foto's afdrukken van top kwaliteit

Voordelig foto's afdrukken

Met de telefoons van tegenwoordig kunt u enorm mooie foto’s maken. De galerijen zijn daarom als snel gevuld met leuke vakantiekiekjes, familiefoto’s en foto’s van feestjes. Sommige exemplaren wilt u natuurlijk vereeuwigen door ze in te lijsten en aan de muur te hangen.

Echter kan het afdrukken van foto’s soms best prijzig zijn… Gelukkig kunt u ook goedkoop en in top kwaliteit zelf foto’s afdrukken! U kunt zowel kleine foto’s afdrukken als grote foto’s afdrukken.

Goedkoop foto's afdrukken

Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden bij het afdrukken van foto’s. Wanneer u een foto op normaal papier en met normale printinstellingen gaat afdrukken, zal de foto met ongewenste kwaliteit uit de printer draaien. Hieronder geven we u tips hoe u met top kwaliteit goedkoop foto’s kunt afdrukken.

Kies de juiste printer en printeropties

Om zo hoog mogelijke kwaliteit foto’s te kunnen printen, is het verstandig om te printen met een zogeheten fotoprinter. Denk bijvoorbeeld aan een Epson Expression Photo printer, een Epson Stylus Photo printer en enkele HP Photosmart printers. Zoals de namen van deze printers al zeggen, zijn deze gespecialiseerd in het afdrukken van foto’s.

Nu horen we u denken: “Kan ik dan geen foto’s afdrukken met andere printers?” Jawel, maar als u hoogwaardige kwaliteit foto’s wilt afdrukken, raden we u aan om een fotoprinter met minimaal vijf of zes cartridges te gebruiken. Bij dit soort printers zitten namelijk extra (foto) cartridges met kleurtinten om mooiere contrasten te printen.

Let op! Een fotoprinter met zogeheten blokcartridges raden wij ten strengste af aangezien dit soort printers maar twee cartridges gebruiken.

Ook bij de instellingen van de printer en vanuit het apparaat dat u print (foto’s afdrukken vanaf uw telefoon of computer), kunt u het één en ander aanpassen om de kwaliteit van de afdruk te verhogen. Bij een aantal printers kunt u de printers instellen op het gewenste papiersoort. Bij het afdrukken van foto’s dient u namelijk fotopapier te gebruiken.

Foto's printen op het juiste fotopapier

Een normaal A4’tje (80 grams A4 papier) is niet geschikt om foto’s op af te drukken. Zoals de naam al zegt is fotopapier speciaal gemaakt om foto’s op af te drukken. Niet alleen is fotopapier dikker en levert het een betere kwaliteit kleur en glans, ook is fotopapier bestendiger tegen blootstelling aan zonlicht.

Fotopapier is in verschillende soorten en maten te verkrijgen. In ons assortiment hebben we mat fotopapier en hoogglans fotopapier. Deze zijn te verkrijgen in verschillende formaten en in verschillende diktes. Het juiste fotopapier is afhankelijk van waar de foto’s voor afgedrukt dienen te worden.

Hoogglans fotopapier geeft hogere kwaliteit afdrukken en geeft een hogere kleurintensiteit. Mat fotopapier geeft daarentegen geen spiegeling en eventuele vingerafdrukken zijn niet zichtbaar.

Kies het juiste formaat fotopapier

Zoals al eerder naar voren kwam, is fotopapier in verschillende formaten en diktes te verkrijgen. Over het algemeen geldt: hoe dikker het papier (hoeveelheid gramsgewicht) des te beter de kwaliteit van de prints. Daarnaast zijn er verschillende formaten fotopapier. Zowel kleine foto’s afdrukken als grote foto’s afdrukken is dus mogelijk.

De meest gangbare fotopapier formaten

 • Foto's afdrukken 10x15 cm
 • Foto's afdrukken 13x18 cm
 • Foto's afdrukken 20x30 cm
 • Foto's afdrukken 30x40 cm
 • Foto's afdrukken 40x50 cm
 • Foto's afdrukken A4 formaat

U kunt de foto’s natuurlijk zelf nog altijd aanpassen bij de printinstellingen of uitsnijden naar het gewenste formaat.

Foto afdrukken? Morgen in huis!

Wilt u zo snel mogelijk uw foto’s printen? Geen probleem. Wanneer u bij ons op werkdagen voor 22.00 uur besteld, dan heeft u het fotopapier en inktcartridges of toners voor de foto’s morgen al in huis!

Direct ons voordelige huismerk inkt kopen? Kies uw merk en bestel uw inkt!

 • Brother
 • Canon
 • Epson
 • HP
 • Kyocera
 • Lexmark
 • OKI
 • Samsung
 • Xeroxma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Neem contact op via telefoon
Telefoon: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

Neem contact op via e-mail
E-mail: info@uwcartridgewinkel.nl

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Neem contact op via chat
Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Neem contact op via Whatsapp
WhatsApp: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Komt u er niet helemaal uit? Onze klantenservice helpt u graag!

25 april 2024
icon-belco-chat