Printen vanaf uw telefoon of tablet? Zo werkt het!

Printen vanaf smartphone of tablet

Smartphones en tablets fungeren voor steeds meer mensen als opslag voor foto’s en documenten. Het is daarom dan ook ideaal om deze foto’s en documenten meteen te kunnen printen zonder dat ze eerst overgezet dienen te worden naar de computer.

Of u nu een Canon, HP, Epson, Brother of Samsung printer heeft, bij iedere printer werkt het afdrukken vanaf een smartphone of tablet hetzelfde. In dit artikel leggen we uit hoe u draadloos kunt printen vanaf uw telefoon of tablet.

Inkt op? Bestel voordelig uw cartridges of toners!

Uw voordelen!

Hoe verbind ik mijn smartphone of tablet met mijn printer?

Tegenwoordig zijn bijna alle printers uitgerust met de functie om draadloos te printen. Het enige wat u dus nodig heeft is een telefoon / smartphone of (Samsung) tablet / iPad en een draadloze printer. Er zijn verschillende vormen van draadloos printen:

 • Printen via Wifi
 • Wifi Direct
 • Bluetooth printen
 • Android Google Cloud Print
 • Apple AirPrint


Connectie maken met de printer is vaak een eenmalige handeling. De gebruiksaanwijzing en de interface op de printer wijzen meestal de goede weg. Toch kan het soms nog wat ingewikkeld zijn.

Daarom hebben wij hieronder kort voor u omschreven hoe u de printer kunt verbinden met uw tablet en smartphone.Verbinden met een Wifi printer

Een Wifi-printer kunt u installeren door de printer te verbinden met het Wifi-netwerk waarmee uw smartphone / telefoon of tablet ook is verbonden. De meest bekende Wifi-printers zijn die van HP, Epson, Canon, Brother en Samsung.

Bij iedere Wifi-printer gaat het verbinden net iets anders te werk, maar over het algemeen dient u naar de instellingen van uw printer te gaan en op 'Wifi instellen' te tikken. Hier kiest u het gewenste Wifi netwerk en voert u het bijbehorende wachtwoord in. Uw printer is nu verbonden. De printer kunt u ook verbinden door een internetkabel te koppelen tussen uw printer en de router.

Op sommige Wifi-printers zit een WPS optie. Hiermee kunt u de printer verbinden met het netwerk door zowel de WPS knop van de printer als de WPS knop van de router ingedrukt te houden. De apparaten zullen elkaar ‘zien’ en automatisch met elkaar verbinden.Verbinden met een Wifi Direct printer

Een Wifi Direct printer kunt u verbinden door op uw tablet of smartphone bij de Wifi instellingen te zoeken naar de naam van uw printer. Een Wifi Direct printer fungeert namelijk als Wifi netwerk op zichzelf.

Zorg er wel voor dat u Wifi Direct / WLAN eerst inschakelt op uw printer. Vul het wachtwoord van de Wifi Direct printer in (deze staat bij de Wifi Direct / WLAN optie in uw printer) en uw smartphone of tablet is verbonden.

Let op! Wifi Direct geeft geen Wifi zoals u van Wifi gewend bent.

U kunt namelijk niet tegelijkertijd internetten en verbonden zijn met de printer. U bent dus alleen verbonden met de printer via het Wifi direct netwerk. Na het printen kunt u uw smartphone of tablet natuurlijk gewoon weer verbinden met het reguliere Wifi netwerk.Printen met bluetooth

Beschikt uw printer over bluetooth? Ook dan kunt u draadloos printen vanaf uw smartphone en tablet.

Schakel bluetooth in via de instellingen van uw printer of door op de bluetooth-knop op de printer te drukken.

Schakel vervolgens ook bluetooth in op uw tablet of telefoon. Als het goed ziet u de printernaam tussen de opties staan. Tik hierop en u bent nu verbonden met de printer. Mocht dit niet het geval zijn, dan staat u te ver weg van uw printer of u heeft de bluetooth van de printer niet juist ingeschakeld.Verbinden met Apple AirPrint en Google Cloud Print

Apple AirPrint en Google Cloud Print zijn ingebouwde technologieën in uw smartphone, Android tablet en IPad.

Tegenwoordig ondersteunen bijna alle printers AirPrint. Hierdoor kunt u rechtstreeks met uw iPad of iPhone printopdrachten versturen naar de printer.

Bij Android apparaten (zoals Samsung) is er de tegenhanger genaamd Google Cloud Print. Ook dit systeem wordt tegenwoordig ondersteund door bijna alle printers. Bij beide systemen is het nodig dat uw printer verbonden is met een netwerk.

Apple AirPrint op uw printer Google Cloud Print op uw printer

Hoe print ik vanaf mijn telefoon of tablet?

Wanneer u de apparaten met elkaar heeft verbonden, is het afdrukken van bestanden en foto's vanaf de de telefoon een fluitje van een cent. Het verbinden van een Android tablet en smartphone gaat net iets anders te werk dan bij Apple apparaten. Hieronder leggen we het uit:Printen vanaf Android

In het menu van het document of de foto die u wilt afdrukken selecteert u ‘afdrukken’. Per app kan het verschillen waar dit menu staat. Meestal is dit een symbool met 3 puntjes boven elkaar of naast elkaar.

Ook kan het zijn dat u eerst op ‘delen’ moet tikken zodat de optie ‘afdrukken’ verschijnt. Vervolgens selecteert u uw printer en het gewenste bestand dat u wilt afdrukken.

Wanneer een app de optie niet biedt om iets af te drukken, kunt u altijd nog een screenshot maken zodat er een foto van uw scherm wordt gemaakt. In de app ‘galerij’ is de genomen schermafbeelding te vinden. Hier kunt u de afbeelding gemakkelijk afdrukken zoals hierboven is omschreven.


Printen vanaf Apple IOS

Om vanuit een Apple apparaat te printen gaat u ook hierbij eerst naar het menu (3 puntjes naast elkaar) of naar de optie ‘delen’. U zult vervolgens een printericoon met daarnaast 'druk af' zien staan.

Tik hierop en als het goed is ziet u de naam van de printer verschijnen en kunt u het bestand afdrukken. Ook hierbij is het, net als bij printen vanaf Android, mogelijk om een schermafbeelding te maken wanneer de desbetreffende app niet de optie biedt om te printen.
Wist u dat u naast printen op afstand, ook uw cartridges en toners op afstand kunt bestellen bij UwCartridgeWinkel.nl?Direct ons voordelige huismerk inkt en toner bestellen? Kies uw merk en bestel uw inkt en toner!

 • Brother
 • Canon
 • Epson
 • HP
 • Kyocera
 • Lexmark
 • OKI
 • Samsung
 • XeroxHeeft u vragen over het printen vanaf een smartphone of tablet?

Heeft u nog verdere vragen over het verbinden van de printer met een smartphone of tablet en het printen vanaf een telefoon of tablet?
Onze klantenservice staat voor u klaar.ma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Neem contact op via telefoon
Telefoon: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

Neem contact op via e-mail
E-mail: info@uwcartridgewinkel.nl

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Neem contact op via chat
Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Neem contact op via Whatsapp
WhatsApp: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Hulp nodig met het installeren van uw printer? Onze klantenservice staat voor u klaar!

17 februari 2022
icon-belco-chat