Printen vanaf iPad of iPhone? Lees hier hoe!

Printen vanaf uw iPad of iPhone

Hoe kan ik printen vanaf mijn iPad of iPhone? U kunt printen vanaf uw iPad of iPhone op verschillende manieren. Zo kunt u draadloos printen met AirPrint, maar kunt u ook draadloos printen zonder AirPrint met een printerapp. In dit artikel bespreken we deze mogelijkheden omdat we deze vraag vrij vaak te horen krijgen.

En zeg nou zelf, uw bestanden naar uw laptop of pc sturen om deze vervolgens af te drukken is niet meer van deze tijd! Snel, makkelijk en direct printen vanaf uw iPhone of iPad dat is de standaard met of zonder Airprint.


Inkt op? Bestel voordelig uw cartridges of toners!

Uw voordelen!

Wat is printen met AirPrint?

AirPrint is de methode van Apple om via een draadloos netwerk te kunnen printen vanaf een iPad of iPhone. Hiervoor hoeft geen speciale app of software geïnstalleerd te worden. AirPrint staat standaard op apparaten van Apple. Wel moet de printer geschikt zijn voor het gebruiken van AirPrint.

Wilt u weten of uw printer AirPrint ondersteunt? Apple heeft een volledige lijst van AirPrint printers online gezet, zodat u precies kunt zien of uw printer compatibel is. Geen paniek, tegenwoordig zijn bijna alle printers compatibel om te kunnen printen met AirPrint van Apple. Om AirPrint te kunnen gebruiken heeft het Apple apparaat minimaal iOS 4.2 nodig. (Welke versie heeft mijn iPhone of iPad? Kijk op de site van Apple om te kijken welke versie uw iPod of iPad heeft).

Direct bestanden afdrukken via een iPad of iPhone met AirPrint

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanaf een iPhone of iPad te printen. De makkelijkste manier is om direct vanaf een iPhone printen met AirPrint. De meeste draadloze printers ondersteunen tegenwoordig AirPrint.

Om te kunnen printen met AirPrint is het belangrijk dat het iOS-apparaat en de printer verbonden zijn op hetzelfde Wifi netwerk. Wanneer één van de apparaten verbonden is met een ander Wifi netwerk, is het niet mogelijk om te printen vanaf uw iPhone.

Hoe moet ik foto's afdrukken met AirPrint?

 1. Stap 1 Zorg dat de printer en uw iPhone of iPad verbonden zijn met hetzelfde Wifi netwerk.
 2. Stap 2 Ga op uw iPhone of iPad naar de galerij (foto’s).
 3. Stap 3 Selecteer de afbeelding die u wilt afdrukken.
 4. Stap 4 Tik vervolgens op het deel-icoontje Deel-icoon iPhone (bij oudere iOS-versies dit icoontje: Deel-icoon iPhone oudere IOS versie ).
 5. Stap 5 Scroll naar beneden en tik op 'Druk af'.
 6. Stap 6 Selecteer de printer die u wilt gebruiken.
 7. Stap 7 Kies het aantal exemplaren dat u af wilt drukken.
 8. Stap 8 Tik op 'Druk af' en uw bestand wordt afgedrukt.

Voor documenten zijn de stappen hetzelfde, maar gaat u i.p.v. naar de gallerij naar het document / bestand dat u wilt afdrukken.

Zo drukt u e-mails af met AirPrint:

 1. Ga naar uw mail app.
 2. Open de mail die u wilt uitprinten.
 3. Tik op het deel-icoon Deel-icoon printen via email of tik bij gebruik van Gmail op dit icoon Deel-icoon printen via Gmail .
 4. Tik vervolgens op afdrukken om het bestand af te drukken.

Printen vanaf een iPad of iPhone zonder AirPrint

Ook zonder AirPrint kunt u bestanden vanaf uw iPhone of iPad afdrukken. De meeste printerfabrikanten bieden tegenwoordig namelijk een app waarmee vanaf een iPhone of iPad kan worden geprint. Ook hier is het belangrijk dat het iOS-apparaat is verbonden met hetzelfde netwerk als de printer. Zorg er wel voor dat u de juiste printer app installeert voor het juiste printermerk.

Let op dat u bij de HP printer app géén HP+ installeert! Met HP+ bent u namelijk verplicht de originele dure HP cartridges te gebruiken, doordat een printer met HP+ geen voordelige huismerk cartridges meer zal accepteren. Voor meer uitleg over HP+ kijk op deze pagina: HP Instant Ink.


Printen vanaf uw iPad of iPhone door een mail naar de printer te sturen

Lukt het niet om een bestand af te drukken via AirPrint of via een printer app? Dan is er soms ook nog de mogelijkheid om uw printer een mail te sturen met daarin een bijlage. De printer zal deze bijlage automatisch afdrukken. Fabrikanten zoals HP en Epson geven elke draadloze printer een eigen e-mail adres mee. Dit mailadres is te vinden in het menu van uw printer.

Printen vanaf andere smartphones en tablet

Het is natuurlijk ook mogelijk om te printen via andere tablets en smartphones zoals die van Android. Over het algemeen gaat dit hetzelfde te werk als bij Apple apparaten, maar toch zijn er nog andere mogelijkheden zoals printen met bluetooth en via Google Cloud print.
Lees hier hoe u kunt printen vanaf andere smartphones en tablets.

Direct ons voordelige huismerk inkt kopen? Kies uw merk en bestel uw inkt!

 • Brother
 • Canon
 • Epson
 • HP
 • Kyocera
 • Lexmark
 • OKI
 • Samsung
 • Xeroxma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Neem contact op via telefoon
Telefoon: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

Neem contact op via e-mail
E-mail: info@uwcartridgewinkel.nl

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Neem contact op via chat
Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Neem contact op via Whatsapp
WhatsApp: 085-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Komt u er niet helemaal uit? Onze klantenservice helpt u graag!

14 oktober 2022
icon-belco-chat